"Vietnamese White" sárkány gyümölcs

A sárkány gyümölcs egy trópusi gyümölcs, amelynek botanikai neve Hylocereus undatus. A növény a kaktuszcsaládhoz tartozik, és általában a délkelet-ázsiai régiókban és Dél-Amerikában terem. A sárkány gyümölcsöt hosszú, cserjés szárakon hozzák létre, amelyek a fákra és más támaszokra felkapaszkodva nőnek.


A sárkány gyümölcs gyümölcse érési állapotában 10-20 centiméter hosszú és 7-12 centiméter átmérőjű. A gyümölcs héja vastag és érdes, sárgászöld színű és csúcsának szirmai vannak, amelyek a "sárkányszálakat" képezik, amihez hasonló megjelenése miatt a gyümölcsöt "sárkány gyümölcsnek" nevezik. A gyümölcs húsa finom, édes és enyhén savanykás ízű, sok maggal, amelyeket el lehet elfogyasztani. A hús színe lehet rózsaszín, fehér vagy piros, attól függően, hogy a fajta milyen.


A sárkány gyümölcsöt általában frissen fogyasztják, és a gyümölcslevet és gyümölcspürét is készítenek belőle. A gyümölcs magas C-vitamin-, rost- és antioxidáns-tartalommal rendelkezik, így számos egészségügyi előnnyel járhat, mint például az immunrendszer erősítése, a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentése, valamint az emésztés és az anyagcsere javítása.


A sárkány gyümölcs egyre népszerűbbé válik az egész világon, és különösen a fitt- és egészségtudatos emberek körében. A gyümölcs exotikus megjelenése és kellemes íze miatt kiváló választás lehet a desszertekhez, salátákhoz és smoothie-khoz, valamint egyszerűen csak önállóan fogyasztva is.

Talán ez is érdekelhet...

Alocasia Sinuata3
Alocasia Sinuata
Részletek
füge1
Sárga Óriásfüge
Részletek
musa thomsonii2
Musa Thomsonii
Részletek